Als u op zoek bent naar de beste dekking voor uw motor, dan is het eerste waar u naar moet zoeken de beste verzekering voor autoverzekering en hetzelfde geldt voor alles over autoverzekeringen. Over het algemeen fungeert een uitgebreide dekking als de basis als het gaat om de meeste standaard autoverzekeringspolissen. Met deze uitgebreide dekking bent u beschermd tegen de meeste schade die u iemand anders toebrengt. Deze dekking wordt echter geleverd met drie basisdekkingslimieten.

Alles over een autoverzekering

Botsing – bij dit type autoverzekering betaalt uw verzekeraar de reparatie of vervanging van uw auto in het geval u een ongeval krijgt. Hiermee is uw voertuig gedekt, zelfs als het ongeval uw schuld is. De uitgebreide dekking strekt zich uit tot medische kosten als gevolg van een door u veroorzaakt ongeval. Uw verzekeringsmaatschappij dekt ook de reparatie of vervanging van uw voertuig in gevallen waarin u door een andere persoon wordt gedagvaard. En tot slot, als uw voertuig wordt gestolen, betaalt de verzekeringsmaatschappij de kosten voor het vervangen van het voertuig. Een motorverzekering aanvragen kan de dag van vandaag eenvoudig online gebeuren.  Wist u dat ook een volledige omnium voor uw moto mogelijk is ? Zodat uw moto op de beste manier beschermd is tegen botsen, vallen, diefstal, … . We nemen een omnium voor een wagen, waarom dan geen omnium motorverzekering voor een moto ?

Vraag ons een simulatie, dan kan u vergelijken.

Algemene aansprakelijkheid – dit soort polis dekt schade of letsel aan een andere persoon veroorzaakt door een ongeval. Over het algemeen zijn er twee uitzonderingen op deze regel. Ten eerste kan de bestuurder van het andere voertuig aansprakelijk worden gesteld als er een aanrijding heeft plaatsgevonden terwijl de voertuigen in tegengestelde richting reden. Ten tweede kan de verzekeringnemer aanspraak maken op letsel veroorzaakt door de aanrijding. De andere bestuurder kan, indien schuldig bevonden, worden bestraft voor nalatigheid. Een algemene aansprakelijkheidsverzekering is vaak opgenomen in een gecombineerde autoverzekering omdat claims onder deze dekking even zwaar wegen als claims voor uitgebreide dekking.

Botsing / afscherming – dit type beleid biedt een manier om geld te besparen op autoverzekeringen. Als uw auto bij een ongeval is beschadigd, kan de geldschieter de waarde van de auto aangeven “afhankelijk van het bedrag dat in de oldtimer verzekering is gestort”. Dit betekent dat als u kunt aantonen dat de waarde van de auto op het moment van het ongeval hoger was dan het totale bedrag van uw lening, de geldverstrekker het verschil betaalt. Als u echter niet kunt bewijzen dat het bedrag dat u aan de auto hebt uitgegeven hoger was dan de waarde op het moment van het ongeval, dan heeft de kredietverstrekker de mogelijkheid om de claim met u te regelen door de auto te repareren en een nieuwe , hogere aangegeven waarde in de autoverzekering. Omdat de kans kleiner is dat dit type polis wordt uitbetaald wanneer u een claim indient, wordt aanbevolen dat u het gebruik ervan beperkt tot grote rampen, zoals ongevallen veroorzaakt door opzettelijk vandalisme of overmacht.

Onverzekerde / onderverzekerde automobilist – dit type polis heeft dezelfde basisregels als de algemene oldtimer verzekering, behalve dat u moet uitbetalen op de niet-verzekerde of onderverzekerde claim van automobilisten. Dit betekent dat u de kosten van de reparatie of vervanging van uw voertuig moet betalen als u een ongeval krijgt met een onverzekerde bestuurder. Bovendien moet u de kosten betalen van medische rekeningen of verliezen die het gevolg zijn van het ongeval, en moet u de kosten van uw eigen advocaat betalen als u ervoor kiest om via die weg een claim in te dienen.

Hoewel alle autoverzekeringen een deel van uw uitgaven dekken als u in een wrak terechtkomt, zijn ze allemaal verschillend omdat ze elk hun eigen regels hebben om te bepalen hoeveel u uit eigen zak moet betalen. Als u op zoek bent naar één bedrijf om al uw bases te dekken, moet u contact opnemen met een makelaar. Makelaars werken in opdracht en verkopen alleen verzekeringspolissen die de beste dekking bieden voor de meest betaalbare prijs.